Zonnepanelen

Zelf energie opwekken en besparen!

Zonnepanelen

Uw eigen energiecentrale

Uw eigen energie opwekken met zonnepanelen kan vele voordelen hebben. De vraag ernaar is de laatste jaren dan ook sterk gegroeid. Dat kan ook niet anders als we willen voldoen aan de energie transitie 2030 en vooral met de huidge energie prijzen.

Zonnepanelen zijn ook steeds meer normaal in het straatbeeld, wanneer je er op gaat letten. De berichtgevingen in het nieuws dragen natuurlijk ook bij aan de populariteit om panelen aan te schaffen.

Door de grote voordelen van zonnepanelen en het stimuleren ervan stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen als energie bron voor de dagelijkse behoefte in energie.

Waarom zonnepanelen?

 • Duurzame energieopwekking: Zonnepanelen gebruiken zonlicht om elektriciteit te genereren, wat een duurzame en hernieuwbare bron van energie is. Dit vermindert de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en draagt bij aan het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen, waardoor de impact op het milieu wordt verminderd.
 • Kostenbesparing: Hoewel er een investering voor zonnepanelen nodig is, kunnen ze op de middellange termijn een aanzienlijke kostenbesparingen opleveren. Zodra de panelen zijn geïnstalleerd, kunnen ze gedurende tientallen jaren gratis elektriciteit genereren, waardoor de energierekening drastisch wordt verlaagd.
 • Milieuvriendelijk: Het gebruik van zonne-energie vermindert de uitstoot van schadelijke stoffen en draagt bij aan het verminderen van de ecologische voetafdruk. Het vermindert ook de afhankelijkheid van niet-hernieuwbare energiebronnen, zoals steenkool, olie en aardgas.
 • Verhoogde waarde van onroerend goed: Het installeren van zonnepanelen verhoogd de waarde van een woning. Potentiële kopers zijn vaak geïnteresseerd in woningen met energiezuinige voorzieningen, wat de verkoopbaarheid van het onroerend goed vergroot.
 • Overheidsincentives: Veel overheden bieden financiële prikkels en subsidies aan particulieren en bedrijven die panelen installeren. Deze incentives kunnen de initiële kosten helpen verminderen en de terugverdientijd verkorten.

  Kortom, het leggen van zonnepanelen is een stap in de richting van duurzame energieopwekking, kostenbesparing en het verminderen van de ecologische impact. Het kan zowel op persoonlijk niveau als op mondiaal niveau bijdragen aan een groenere en duurzamere toekomst.

  ONZE ZONNEPANELEN

  Een greep uit ons panelen aanbod. Speciaal geselecteerd op kwaliteit, levensduur en garantie!

  Zonnepaneel Sunpower Performance

  Sunpower Performance

  Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

  Wanneer je op onze website een gratis dakscan invult zullen wij alvast een scan maken met onze inteken software. Deze kan door middel van satelliet foto’s en de hoogtekaart kijken wat de ligging is en eventuele schaduw vorming. Onze adviseur zal vervolgens samen met u de situatie doornemen en kijken of het voor uw situatie rendabel is.

  Kan ik subsidie krijgen op zonnepanelen?

  Helaas is het voor particulieren niet mogelijk om subsidie te krijgen op zonnepanelen. Voor zonnepanelen dient u geen BTW te betalen, indien u aan een aantal voorwaarden voldoet.

  Bent u een ondernemer dan zijn er wel diverse subsidievormen mogelijk. Wanneer u hier graag meer over wilt weten helpen we u graag om te kijken welke subsidie mogelijkheden er zijn voor uw situatie.

  Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

  Het aantal panelen wat u nodig heeft is afhankelijk van een aantal zaken zoals het huidige verbruik en wat u denkt nodig te hebben in de toekomst. Ook speelt het natuurlijk een rol wat de mogelijkheden zijn op uw woning denkende aan:
  -Ligging, grootte en de hellingshoek van het dak
  -Schaduwvorming
  -Obstakels op het dak of omgeving
  -Het type paneel en het Wattpiek vermogen

  Om voor u het beste rendement te berekenen, komen we graag vrijblijvens bij u aan huis om samen de situatie en het rendement te bekijken.

  Wij leveren enkel de panelen met de beste gegarandeerde garanties zoals het in Amerika gevestigde Sunpower en Canadian Solar die een van de weinige TIER1 ratings heeft.

  Kan ik zonnepanelen ook met een duurzaamheidslening aanschaffen?

  Er zijn op dit moment een aantal initiatieven om particulieren en bedrijven te stimuleren om zonnepanelen aan te schaffen door middel van een duurzaamheidslening.

  Je betaalt dan in de meeste gevallen voor een periode van 7, 10 of 15 jaar een vast bedrag per maand die lager is dan dat je normaliter betaald aan je energie. Hierdoor ben je maandelijks goedkoper uit in de meeste gevallen en wanneer de overeenkomst is afgelopen geniet je van de opbrengst vanuit de zonnepanelen.

  Neem zeker een kijkje op de website van het warmtefonds voor meer informatie. Klik hier.