Warmtepompboilers

Verwarm uw sanitair water ecologisch en goedkoop

Kies voor een zeer energiezuinig alternatief op de elektrische boiler

Warmtepompboilers

De voordelen van een warmtepompboiler

De warmtepompboiler is een speciaal type warmtepomp dat gebruik maakt van de omgevingslucht of ventilatielucht in de woning om je sanitair water op te warmen. Het is een energiezuinige en milieuvriendelijke soort boiler. De warmtepomp verbruikt zelfs tot drie keer minder dan de traditionele elektrische boiler en is dus heel erg voordelig. Bespaar ook op gas of stookolie door een warmtepompboiler te combineren met zonnepanelen.

Wanneer is een warmtepompboiler interessant?

 1. Grote gezinnen of grote warmtebehoefte: Met een warmtepompboiler kan je op meerdere plaatsen tegelijk warm water afnemen. Er zijn boilervaten van hele grote volumes beschikbaar, afhankelijk van je verbruik.
 2. Bestaande woning en/of geen zin in grote werken: De installatie van een warmtepomp is zeer eenvoudig. Het toestel werkt op elektriciteit en moet je simpelweg in het stopcontact steken.
 3. Als je zonnepanelen hebt: Zonnepanelen kunnen aangesloten worden op je warmtepompboiler. De elektriciteit die je nodig hebt voor dit soort boiler, wordt dan op een groene manier geleverd.

Onze merken

Auer

Auer, dé referentie in warmtepompboilers met hoog rendement.

Met meer dan 120 jaar ervaring, biedt het Franse Auer een breed scala aan verwarmings- en warmwateroplossingen voor huishoudelijke, openbare en tertiaire installaties.

AUER produceert hoogwaardige producten die energie besparen, eenvoudig te installeren en gebruiksvriendelijk zijn. Door hun sterk ecologische aanpak, voldoen alle producten aan de eisen van de meest recente Europese en Franse verwarmingsregelgeving.

Dankzij hun multi-energieoplossingen (gas, brandstof, hernieuwbare energiebronnen) kan Auer de juiste oplossing voor u bieden om uw comfort en welzijn te garanderen.

Bovendien worden alle Auer-producten ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd in hun fabriek in Noord-Frankrijk. Deze unieke concentratie van vaardigheden en vakmanschap toont hun “savoir-faire”.

 

Voordelen:

 • Compacte afmetingen en eenvoudige installatie
  Dankzij de compacte afmetingen van de warmtepompboilers (maximale hoogte van 175cm voor het grootste toestel) kunnen deze toestellen eenvoudig geïnstalleerd worden in bv. uw wasruimte, berging of zelfs in een standaard kast van 60cm breed.
 • Stille werking
  Edel Air is een extreem stil toestel. Met een geluidsdruk van slechts 33 db(A) voor het grootste toestel van 270 liter (gemeten op 2meter afstand van het toestel) kan het eenvoudig in een leefomgeving geïnstalleerd worden.
 • Milieuvriendelijk
  De warmtepompboiler Edel Air bevat slechts een kleine hoeveelheid (max. 0,15kg) van het milieuvriendelijke koelmiddel R290 (GWP*=3)
  *Aardopwarmingsvermogen (Global Warming Potential, GWP) = Dit is een cijfer dat het globale potentieel om de aarde op te warmen aangeeft van andere broeikasgassen ten opzichte van koolstofdioxide als de norm. Dit is de geschatte integratie, die wordt aangeduid in verhouding tot CO2, van de stralingsenergie naar de aarde toe.
 • Baanbrekend ontwerp
  De eHD warmtewisselaar met microchannels zorgt voor een zeer efficiënte warmteoverdracht. Deze warmtewisselaar van de warmtepomp zit rond de tank en niet in de tank: dit zorgt voor een scheiding tussen het koelgas en het warm water.
 • Energiezuinig
  Edel Air heeft een hoog rendement en een laag verbruik. Dankzij het unieke ontwerp van het toestel kan u tot 80% van uw energie besparen.

  Wij sluiten de Auer-warmtepompboilers aan met een lucht-thermische buis. Zo ondervindt u geen hinder van condensatie en statische elektriciteit.

  • 5 jaar garantie
  • A+
  • Europese productie

  Edel Air voorziet sanitair warm water voor 4 tot 6 personen.
  (Afhankelijk van het model 150L, 200L of 270L).