Veelgestelde vragen

Bekijk hier de antwoorden…

Zonnepanelen

HOE WERKT EEN ZONNEPANELEN INSTALLATIE?

Zonnepanelen verzamelen zonne-energie en zetten die om in elektriciteit. De panelen bestaan uit twee lagen silicium (de zonnecel) waartussen – onder invloed van licht – elektrische stroom loopt. Een zonnepaneel bestaat uit een reeks met elkaar verbonden zonnecellen. Die vangen het zonlicht op en zetten dat om in gelijkstroom. De omvormer zet de gelijkstroom om in wisselstroom, geschikt voor het openbare elektriciteitsnet.

KAN IK ZONNEPANELEN PLAATSEN OP RONDE DAKEN?

Ja dat kan, onze adviseurs kunnen hier meer uitleg over geven.

KAN IK ZONNEPANELEN PLAATSEN OP EEN SCHANS?

Ja dat kan. Is uw dakoriëntatie niet geschikt voor de installatie van zonnepanelen? Staan obstakels op uw dak een optimale lichtinval in de weg? Dan bieden de schansen voor zonnepanelen u de ideale oplossing.

Uw voordelen:

  • Een esthetische oplossing voor de installatie van uw zonnepanelen
  • U plaatst de zonnepanelen in de meest ideale positie en oriëntering
  • Vaak kunt u meer zonnepanelen leggen dan bij een traditionele installatie op het dak
  • Keuze uit verschillende afmetingen en installatiemogelijkheden
MOETEN ZONNEPANELEN GEREINIGD WORDEN?

Wij raden aan om de zonnepanelen geregeld te laten reinigen, elke 2 jaar is een goede richtlijn. Er zijn factoren die een invloed hebben op vervuiling zoals bomen en verkeer. Ook de helling van uw panelen speelt een rol hierin, hoe kleiner de helling, hoe sneller het vuil onderaan het paneel zich zal ophopen en tot aan de cellen van het paneel zal komen. U kan ons contacteren voor het reinigen van uw zonnepanelen.

Offerte & Bestelling

HOE LANG IS MIJN OFFERTE GELDIG?

De geldigheidsduur wordt steeds op uw offerte vermeld. Op momenten van grote prijsschommelingen kan de geldigheidsduur verkort worden. Meestal is een offerte 2 tot 4 weken geldig.

WAT IS DE TERUGVERDIENTIJD VAN MIJN INSTALLATIE?

De terugverdientijd van een installatie is tegenwoordig heel persoonlijk en hangt af van uw verbruiksprofiel en of u al dan niet een batterij plaatst. In de offerte geven wij een indicatie van uw terugverdientijd aan.

HOEVEEL WEEGT EEN INSTALLATIE OP MIJN DAK?

Voor schuine daken mag je rekening houden met een gewicht van ongeveer 20 kg.

Voor installaties op een plat dak ligt het gewicht hoger omdat er met ballast gewerkt wordt. Hier mag je per paneel ongeveer 30 kg tellen.

Plaatsing van uw installatie

KAN IK EEN ANDERE OMVORMER KRIJGEN DIE WEL GELEVERD KAN WORDEN?

Moest er materiaal zijn dat niet vlot geleverd kan worden voor uw installatie, kunnen wij u de keuze geven om een ander merk of type te kiezen dat gelijkwaardig is naar prijs-kwaliteit.

WAT ALS HET SLECHT WEER IS DE DAG VAN MIJN INSTALLATIE?

Onder sommige weersomstandigheden is het niet veilig om een installatie door te laten gaan. Denk hierbij aan regen- of vriesweer. Als uw installatie uitgesteld werd, zal u voorrang krijgen voor een nieuwe installatiedatum.

Uw premies en voordelen

HOE WERKT DE VOORSCHOTKORTING?

Indien u kiest voor een voorschotkorting, krijgt u de korting zoals vermeld op uw offerte, toegekend als de voorschotfactuur betaald wordt voor vervaldatum. Deze korting wordt automatisch toegekend, en verrekend op uw eindfactuur.

HOE WERKT DE VRIENDENBONUS?

Als u Sunlogics aanraadt bij iemand die u kent, en die persoon op uw aanraden een bestelling plaatst bij ons, dan heeft u recht op de vriendenbonus van maar liefst 100 euro! Via deze link kan u vrienden, familie, buren, … doorgeven die volgens u interesse hebben in een groene-energie installatie: klik hier.

Monitoring

VANAF WANNEER WERKT MIJN MONITORING?

Na de betaling van uw eindfactuur, ontvangt u binnen ongeveer 14 dagen uw login gegevens voor de monitoring.

WAT ALS IK VAN INTERNETPROVIDER VERANDER?

Bij het veranderen van uw internetprovider, vb. u schakelt over van Telenet naar Proximus, kan het zijn dat uw monitoring opnieuw ingesteld moet worden. Voor de meeste omvormers is het nodig dat een technieker hiervoor langskomt voor een betalende interventie.

WAT ALS MIJN MONITORING NIET MEER WERKT?

Vaak helpt het om de internetmodem de resetten. Dit kan u doen door de stekker van de modem uit te trekken en 20 seconden te wachten. Als het probleem hierna nog bestaat, kan u onze technische dienst contacteren op het support@sunlogics.be.

Storingen

WAT DOE IK BIJ EEN FOUTMELDING?

Als u een foutmelding heeft op uw installatie, kan u best eerst proberen om de omvormer te resetten. Vaak is de storing hiermee verholpen. Indien dat niet het  geval is, kan u onze technische dienst contacteren op het mailadres support@sunlogics.be. Zij kunnen dan kijken of wij het probleem vanop afstand kunnen verhelpen. Als dat niet het geval is, kan een betalende interventie ingepland worden.