Tot wel  8x sneller laden met een vaste laadpaal van Sunlogics

Met de huidige energie tarieven, is de terugverdientijd van zonnepanelen gemiddeld 5 jaar!

Koelen in de zomer en verwarmen in de winter? Dat kan met onze airco’s!

Koel de zomer in met een airco van Sunlogics

mei 2, 2021

Koel de zomer in!

De zomer komt er weer aan, en dat betekent dat we ons binnenkort ook warmere temperaturen kunnen verwachten. Heb je nog een nieuwe airco nodig? Overweeg dan zeker onze split unit airco’s.

Wat is een split airco precies?

Dit soort airconditioningssystemen werkt op koelvloeistof. Met een split airco kan je een kleine ruimte koelen of verwarmen en voor een aangename temperatuur zorgen in jouw huis. Het inverter-waterpompprincipe zorgt er namelijk voor dat deze airco niet alleen maar kan afkoelen, maar ook kan verwarmen.

Verkoelen met een split airco

Hoe gaat dit precies in zijn werk? Een split airco verkoelt een ruimte door de warme lucht uit de ruimte te zuigen, en die weg te voeten naar de buitenunit. De warme lucht wordt naar een warmtewisselaar gebracht, die bestaat uit koelvloeistof van tussen de zes en de acht graden Celsius. Hierdoor koelt die warme lucht natuurlijk sterk af. De resulterende koele lucht wordt daarna terug de kamer in geblazen, waardoor het heerlijk koel wordt.

Verwarmen met een split airco

Zoals we eerder al vermeldden, kan je met een split airco ook een kamer verwarmen. Dit is niet alleen handig, maar verbruikt ook minder energie dan een cv-ketel. Daarbij moeten we wel vermelden dat een split airco daarvoor beter zijn werk doet in het voor- en het najaar. Bij vriestemperaturen werkt een split airco minder goed.

Als je de split airco als verwarmingstoestel gebruikt, werkt hij nog steeds volgens het eerder beschreven principe, maar dan in de omgekeerde richting. Er wordt opnieuw warme lucht naar binnen gezogen, waardoor de koelvloeistof verdampt. Dit doet gas ontstaan, dat daarna afgevoerd wordt naar een compressor. Die compressor zet het gas om in warme lucht, die terug naar buiten wordt geblazen en zo de ruimte verwarmt

Waarom zou je kiezen voor een split airco?

Overweeg je om een nieuwe airconditioningsinstallatie te kopen? Dan is een split airco misschien iets voor jou. Zoals je intussen wellicht begrijpt, is een split airco multifunctioneel: je kunt er niet alleen mee verkoelen, maar ook mee verwarmen. Verder verbruiken ze ook weinig energie. Maar dat zijn niet de enige voordelen. Split airco’s maken daarnaast ook weinig geluid, waardoor ze perfect zijn voor op een slaapkamer. Ze zijn compact van formaat en filteren ook nog eens de lucht in je kamer.

Wat als je interesse hebt in een split airco?

Ben je geïnteresseerd in een split airco? Wij bieden split airconditioningsinstallaties aan van de merken Tosot, Maxicool, Daikin en LG. Vraag hieronder een offerte aan, en we helpen je graag verder.