Tot wel  8x sneller laden met een vaste laadpaal van Sunlogics

Met de huidige energie tarieven, is de terugverdientijd van zonnepanelen gemiddeld 5 jaar!

Koelen in de zomer en verwarmen in de winter? Dat kan met onze airco’s!

Hoe kies je de juiste airco voor thuis?

apr 15, 2021

Hoe kies je de juiste airconditioning?

Veel mensen kijken uit naar de warme temperaturen die bij de zomer horen. Die staan ons dan ook toe om leuk te gaan wandelen, fietsen of picknicken. Maar warme zomerdagen hebben ook hun nadelen: in de zomer kan het namelijk onaangenaam warm worden in huis. Als jij hier ook last van hebt, kan een airco een uitkomst bieden. Zoals je wellicht gemerkt hebt, zijn er echter erg veel modellen op de markt. Daardoor kan het lastig zijn om de juiste airconditioning te kiezen. In dit artikel helpen we je met enkele tips op weg om een goede keuze te maken.

Hoe werkt een airco?

Een airco dient uiteraard voor het verkoelen of verwarmen van een ruimte. Airco’s bestaan uit een binnen deel en een buitendeel, die de warme lucht kunnen omzetten in frisse lucht en vice versa. De warme lucht wordt uit de ruimte gezogen en naar het buitendeel gebracht, naar een warmtewisselaar. Zo’n warmtewisselaar bestaat uit koelvloeistof die de warme lucht omzet in koele lucht. Die lucht wordt terug de kamer in geblazen, en verkoelt zo je huis.

Als je de kamer niet wil verkoelen, maar wil verwarmen, werkt een airco ongeveer hetzelfde, maar dan andersom. De airconditioning zuigt warme lucht naar binnen, en opnieuw doet dit koelvloeistof verdampen. Hierbij ontstaat er gas. Dat gas wordt dan afgevoerd naar een compressor, die het gas omzet in warme lucht. Uiteindelijk wordt die warme lucht dan terug de kamer in geblazen, waardoor het er aangenaam warm wordt.

Welke airco kun je het beste kiezen?

Zoals je misschien al hebt gemerkt, zijn er ontelbaar veel verschillende airco’s op de markt. Het is echter belangrijk om de verschillende modellen goed te vergelijken en voor een airco te kiezen die perfect bij jouw situatie past. Wij bieden split airco systemen aan van 2.5 tot 7 kW. Een eerste belangrijk punt om in overweging te nemen, is de grootte van de ruimte die je wil verkoelen of verwarmen. Gaat het om een kleine slaapkamer, of een grote woonkamer? Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met de plek waarop de airco zal komen te staan met oog op eventuele geluidsoverlast. Als je de airco op je kamer wil gebruiken, is het aan te bevelen om voor een stil model te kiezen.

Wil je een airco laten installeren?

Ben je geïnteresseerd in het aanschaffen van een airco? Wij bieden airco’s aan van de merken Tossot, Maxicool, LG en Monoblocken. Daarnaast bieden we ook installatieservice. Vraag gerust een offerte aan als je meer te weten wil komen over de opties en kosten. We helpen je met plezier verder!

Vrijblijvende offerte voor een Airco