Airco

Koelen en verwarmen met een airco van sunlogics!

Airco

Gezin geniet van de koele lucht van een airco

Opzoek naar een airco?

Airco’s worden steeds polpulairder vooral met de hard stijgende energieprijzen is de airco een mooi alternatief om te koelen en te verwarmen en zo zo min mogelijk gas te verbruiken. In combinatie met zonnepanelen is het natuurlijk de perfecte combinatie om je energie factuur zoveel mogelijk te verlagen.

Afhankelijk van de ruimte en de de toepassing hebben we verschillende mogelijkheden zoals een split airco of een monoblock airco waarbij er geen buiten unit nodig is.

Sunlogics werkt met de volgende airco merken:

  • Daikin
  • LG
  • Maxi-cool
  • Tosot

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een airco bij je thuis!

Veel gestelde vragen

Wat is een split airco

Dit soort airconditioningssystemen werken op koelvloeistof. Met een split airco kan je een kleine ruimte koelen of verwarmen en voor een aangename temperatuur zorgen in jouw huis. Het inverter-waterpompprincipe zorgt er namelijk voor dat deze airco niet alleen maar kan afkoelen, maar ook kan verwarmen.

Hoe werkt een airco

Hoe gaat dit precies in zijn werk? Een split airco verkoelt een ruimte door de warme lucht uit de ruimte te zuigen, en die weg te voeren naar de buitenunit. De warme lucht wordt naar een warmtewisselaar gebracht, die bestaat uit koelvloeistof van tussen de zes en de acht graden Celsius.

Hierdoor koelt die warme lucht natuurlijk sterk af. De resulterende koele lucht wordt daarna terug de kamer in geblazen, waardoor het heerlijk koel wordt.

Kan ik met een airco ook verwarmen?

Zoals eerder vermeld, kan je met een split airco ook een kamer verwarmen. Dit is niet alleen handig, maar verbruikt ook minder energie dan een cv-ketel. Daarbij moeten we wel vermelden dat een split airco daarvoor beter zijn werk doet in het voor- en het najaar. Bij vriestemperaturen werkt een split airco minder goed.

Als je de split airco als verwarmingstoestel gebruikt, werkt hij nog steeds volgens het eerder beschreven principe, maar dan in de omgekeerde richting. Er wordt opnieuw warme lucht naar binnen gezogen, waardoor de koelvloeistof verdampt. Dit doet gas ontstaan, dat daarna afgevoerd wordt naar een compressor.

Die compressor zet het gas om in warme lucht, die terug naar buiten wordt geblazen en zo de ruimte verwarmt

Waarom zou je kiezen voor een split airco?

Overweeg je om een nieuwe airconditioningsinstallatie te kopen? Dan is een split airco misschien iets voor jou. Zoals je intussen wellicht begrijpt, is een split airco multifunctioneel: je kunt er niet alleen mee verkoelen, maar ook mee verwarmen.

Verder verbruiken ze ook weinig energie.

Maar dat zijn niet de enige voordelen. Split airco’s maken daarnaast ook weinig geluid, waardoor ze perfect zijn voor op een slaapkamer. Ze zijn compact van formaat en filteren ook nog eens de lucht in je kamer.

Welke airco heb ik nodig?

Zoals je misschien al hebt gemerkt, zijn er ontelbaar veel verschillende airco’s op de markt. Het is echter belangrijk om de verschillende modellen goed te vergelijken en voor een airco te kiezen die perfect bij jouw situatie past.

Wij bieden split airco systemen aan van 2.5 tot 7 kW. Een eerste belangrijk punt om in overweging te nemen, is de grootte van de ruimte die je wil verkoelen of verwarmen. Gaat het om een kleine slaapkamer, of een grote woonkamer? Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met de plek waarop de airco zal komen te staan met oog op eventuele geluidsoverlast.

Als je de airco op je kamer wil gebruiken, is het aan te bevelen om voor een stil model te kiezen.